Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Η εποχή των robot έφτασε;;

Έχω μπερδεμένα συναισθήματα για το νέο ρομποτάκι τον Feelix (Feel, Interact, Express). Χμμ ... Όπως είμαι σίγουρη, θα ενημερωθήκατε ήδη για το νέο ρομποτάκι που παρουσίασαν πριν λίγες ώρες επιστήμονες του πανεπιστημίου του Hertfordshire το οποίο μπορεί να εκφράζει συναισθήματα ενός μικρού παιδιού , ενός χρονών , για την ακρίβεια, και είναι σε θέση , λένε οι επιστήμονες, να δημιουργήσει συναισθηματικούς δεσμούς αν του φερθείς με καλωσύνη. Χμμμ....

Με προβληματίζει ,αν υπάρχουν ρομπότ που μπορούν να εκφράσουν "καλωσύνη" και να δημιουργήσουν συναισθηματικούς δεσμούς τότε σύντομα δεν θα υπάρχουν και ρομπότ που να μπορούν να εκφράσουν "κακία", "μίσος" , "εκδίκηση";;;;; Αν τα ρομποτ μελλοντικά μπορούν να εκφράσουν τα ίδια συναισθήματα με μας δεν θα στραφούν μια μέρα εναντίον μας;; Γιατί όχι εδώ εμείς στρεφόμαστε ο ένας ενάντια στον άλλο.

"Καλά ρομπότ";; "Κακά ρομπότ";; ποίος ξέρει μόνο το μέλλον θα δείξει ... Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια νέα εποχή έχει αρχίσει . Τα ρομποτάκια που παρουσίαζε πριν λίγα χρόνια η Toyota που απλώς εκτελούσαν ενέργειες, σαν αυτό που έπαιζε βιολί, έχουν ξεπεραστεί κατά πολλού.

Για δείτε το επόμενο βίντεο με το ρομπότ Nao , όπως παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες στη Shangai , και θυμηθείτε αυτό ήταν χωρίς...... συναισθήματα. Τι σας θυμίζει;;;;!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου